ویروس کرونا به گروه بزرگی از ویروس ها گفته میشود که شامل ویروس سرماخوردگی تا ویروس سارس است. این ویروس ها در سال 1965 کشف شدند. اخیرا این ویروس در چین شیوع پیدا کرده است و یک ترند روز پربحث است.
این بیماری به نام سندرم نارسایی تنفسی خاورمیانه شناخته شده است. کرونا ویروس ها، دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی را در انسان ها درگیر میکند و عامل یک سوم سرماخوردگی های شایع هستند.
با استفاده از نمونه های ویروس که از بیماران گرفته شده، دریافته اند عامل بیماری زای این همه گیری جدید ویروس کرونا یا همان سندرم تنفسی خاورمیانه است. این ویروس در 17 سال گذشته بسیاری از انسان ها را کشته است.
طریقه انتقال ویروس کرونا
هنوز اطلاعات کاملی در زمینه انتقال ویروس کرونا از انسان به انسان وجود ندارد ولی انتقال این ویروس از طریق عطسه و سرفه مانند بیماری آنفلولانزا است. احتمال سرایت این ویروس در فضای باز بسیار کم است.
بیشترین سرایت بیماری در بین افرادی بوده است که مدت طولانی در کنار هم در یک اتاق و یا یک فضای بسته بوده اند.
تفاوت ویروس کرونا با ویروس سارس
ویروس کرونای جدید هنوز کاملا شناخته نشده و پرسش های زیادی بون پاسخ درباره آن مانده است. حتی مشخص نیست که توانایی کرونا ویروس در بروز یک فاجعه انسانی تا چه اندازه است.
ویروس های سارس و مرس ویروس هایی مقاوم هستند ولی هیچ کدام همزمان به شدت کشنده و به شدت مسری نشدند. اگر ویروس های سارس و مرس توانایی کشندگی و سرایت بسیار داشتند، به همه گیری جهانی تبدیل میشدند.
در مورد ویروس کرونا جدید باید گفت که در ابتدا به نظر میآمد که از دو ویروس مرس و سارس خفیف تر است، ولی افزایش شمار کشته شدگان این نظریه را نقض میکند.
در حال حاضر ویروس مذکور در کشور چین پیشرفت سریعی داشته و به نقطه بحرانی رسیده است. چنانچه دولت چین دستور تعطیلی حمل ونقل عمومی و لغو پروازها و حرکت قطارها در شهر ووهان که مبدا اصلی این ویروس جدید بوده را داده است.
سازمان بهداشت جهانی نیز جلسه اضطراری تشکیل داده تا تصمیم بگیرد که وضعیت اضطراری سلامت عمومی را در سطح بین المللی اعلام کند یا خیر.
علت شیوع بیماری کرونا
اکثرا کرونا ویروس ها که باعث بیماری افراد شده اند، فقط مبتلا به بیماری سرماخوردگی شده اند. ولی اگر این ویروس از طریق حیوان آلوده مستقیما به بدن بیمار وارد شود، ممکن است سیستم ایمنی بدن انسان را ضعیف میکند.
ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن انسان، ممکن است ویروس جدید را به شدت خطرناک و مرگبار کند. گزارشی که جدیدا از چین رسیده این است که قربانیان اولیه همگی از بازار غذای محلی که میزبان انواع حیوانات زنده بوده بازدید کرده اند.
نکته نگران کننده این است که بعد از بسته شدن آن بازار غذای محلی، باز هم شیوع بیماری کرونا رشد داشته و مشخص شده است که بیماری کرونا مانند ویروس آنفلوانزا با انتقال از فردی به فرد دیگر شیوع پیدا میکند.
پژوهشگران در تجزیه و تحلیل اولیه دریافتند که کرونا جدید مخلوطی از دو نوع ویروس است که است که منشا اولی از خفاش ها است ولی منبع بعدی ناشناخته است. این ترکیب دو منبع ویروس را نوترکیبی ژنتیکی میگویند.
بعد از پژوهش های مکرر در زمینه شناخت منبع دوم این ویروس، دریافتند که محتمل ترین میزبان طبیعی ویروس مار است. مارها در چین به عنوان غذا و دارو استفاده میشوند.
نشانه های اصلی بیماری کرونا
بیماری کرونا دارای نشانه های اصلی میباشد از جمله: تب، تنگی نفس، سرفه و مشکلات حاد تنفسی. علاوه بر نشانه های اصلی بیماری کرونا، در موارد حاد مشکلاتی مانند اسهال، اختلالات انعقادی خون، نارسایی حاد تنفسی و نارسایی کلیه نیز گزارش شده است.
درمان بیماری کرونا
گروهی از دانشمندان و پژوهشگران ماده ای به نام k22 کشف کرده اند که میتواند گسترش بیماری کرونا را در انسان متوقف کند. این ماده تکثیر کرونا ویروس را در سلول های پوششی دستگاه تنفسی انسان مهار میکند.
ماده k22 در برابر انواع بیماری کرونا بیضرر مانند سرماخوردگی معمولی و عامل بیماری سارس و مرس موثر است.
آخرین دیدگاهها